Kylda livsmedel

Probis unika probiotiska stammar klarar mycket låga pH-värden. De överlever därför väl i olika typer av kylda fruktdrycker och juicer. Probiotikan kan tillsättas antingen direkt i tank efter värmebehandlingen av drycken, eller under aseptik i själva fyllningslinjen.

Fruktdryck
Probis produktkoncept för fruktdrycker är mycket framgångsrika och har funnits på marknaden sedan 1994. De breda sortimenten innehåller en mängd olika frukt- och smakvarianter. De finns också i olika bakteriekoncentrationer och näringsmässiga profiler.

Probis probiotika passar även bra i en shot, som är en produkt med högre koncentration av probiotika än normalt i fruktdrycker. Idag finns dessa med 20 respektive 50 miljarders bakteriedos.

Drycker för speciella näringsbehov:

Återhämtingsdrycken riktar sig främst till idrottare, motionärer och alla andra som arbetar hårt och utsätter kroppen för fysisk ansträngning. Probis probiotika är mycket stabil i denna typ av dryck, som förutom frukt innehåller extra vitaminer, mineraler, proteiner och olika kolhydrater.

Juice
Probi och Skånemejerier har framgångsrikt utvecklat världens första probiotiska juice där man lyckats kombinera 100 % juice med probiotika, utan att kompromissa på smak och hållbarhet. Probiotisk juice lanserades i Sverige 2009 och sedan dess har juicen introducerats av Heinz i Australien i smakerna ’Apple Mango’ och ’Breakfast’ (apelsin, äpple ananas, passionsfrukt, banan).
 
Mjölkbaserade produkter
Mjölk och mjölkbaserade drycker är lämpliga produkter för probiotika. Probis stammar kan tillsättas aseptiskt i fyllningslinjen och håller sig stabil i produkten under lång tid.
Yoghurt
I yoghurt – en mycket vanlig bärare för probiotika – har Probis probiotika också bra överlevnad. Den orsakar inte heller någon eftersyrning av yoghurten.
 
Ost
Probis probiotika har en god stabilitet vid ostframställning, både när det gäller färskost och lagrade ostar. Probiotikan överlever ostmognadsprocessen och kan, under rätt betingelser, också förhöja ostsmaken.
Glass
Probis robusta probiotika gör glassapplikationen väldigt enkel, oavsett vilken typ av glass; sorbet, soja- eller mjölkbaserad. Världens första probiotiska glass lanserades på den svenska marknaden 1999 och den var utvecklad tillsammans med en svensk glasstillverkare (Sia).