Probis partners

 

Utvalda partners inom Functional Food

Danone är ett av världens främsta företag inom hälsosamma livsmedel. 2010 ingick Danone och Probi ett licensavtal som ger Danone exklusiv global rätt utanför Nordamerika att använda Probis bakterie LP299V® och annan relevant teknologi i probiotiska fruktdrycker och fruktjuicer, dvs ProViva. Detta skapar möjlighet till att bygga en internationell affär i enlighet med den svenska framgångsmodellen. 
H.J. Heinz Australia Ltd är ett helägt dotterbolag till H.J. Heinz Company, en av världens ledande marknadsförare och producenter av livsmedel. Heinz Australia och dess dotterbolag Golden Circle har under våren 2012 lanserat Golden Circle Healthy Life™ Probiotic Juice baserad på Probi Defendum® innehållande kombinationen av Probis patenterade probiotikastammar Lactobacillus plantarum HEAL9 och Lactobacillus paracasei 8700:2.  
Kraft Foods. Probis stabila, högeffektiva och vetenskapligt väldokumenterade probiotika leder också till olika former av samarbete med multinationella livsmedelsföretag. Den amerikanska koncernen Kraft Foods är ett exempel på partner som valt att samarbeta med Probi i utvecklingsprojekt och produktlanseringar.  
NextFoods, baserat i Colorado, USA, har som filosofi och affärsidé är att erbjuda konsument livsmedel med tydliga och väldokumenterade hälsofördelar. Grundare och huvudägare är Steve Demos, som tidigare startat upp och drivit WhiteWave med världens mest sålda sojamjölk Silk. NextFoods lanserade den probiotiska fruktdryckenGoodBelly nationellt i USA januari 2008, baserat på Probis probiotika.   
Skånemejerier är ett nordiskt mejeri med bas i Sverige som har stark ambition att erbjuda sina konsumenter välsmakande och hälsosamma livsmedel. Skånemejerier intresserade sig tidigt för probiotika och lanserade redan 1994 den nu internationellt omtalade probiotiska fruktdrycken ProViva. ProViva har sedan lanseringen utvecklats till att bli det probiotiska livsmedel i världen som har högst penetration och konsumtion inom sin nationella marknad. Sedan 2010 ägs ProViva av Danone.  

Utvalda partners inom Consumer Healthcare

 

Bringwell är Nordens ledande leverantör av egenvårdsprodukter och är en av Nordens effektivaste marknads- och försäljningsorganisationer på den här marknaden. Probis kosttillskott baserade på Probi Defendum® och Probi Digestis® säljs under Probis egna varumärken Probi Frisk® och Probi Mage®. Lanseringen av produkterna har skett under 2010 och marknadsförs via apotek och hälsofackhandel.

 
 

Camox Pharmaceuticals är ett av de snabbast växande läkemedelsföretagen i Sydafrika. Camox Pharmaceuticals säljkår fokuserar på allmänläkare, apotek, kliniker och sjukhus. Bolaget är en del av Amalgamated Healthcare Group, en leverantör av farmaceutiska produkter och tjänster i Sydafrika. Probis kosttillskott baserade på Probi Digestis® och Probi Defendum® kommer att lanseras på den Sydafrikanska marknaden under 2011.

 
 

Health World, ett dotterbolag till amerikanska Metagenics, har en marknadsledande position inom probiotiska kosttillskott på marknaderna i Australien och Nya Zeeland. Samarbetet med Probi startade 2002. Försäljningen av kosttillskott innehållande LP299V® har ökat kraftigt sedan lanseringen och har stark årlig tillväxt.

 
 

Institut Rosell är en av de ledande leverantörerna inom probiotiska kosttillskott i USA och Europa. Sedan 2003 tillverkar Institut Rosell kapslar och dospåsar innehållande Probis bakterie LP299V®. Institut Rosell säljer och marknadsför också Probis kostillskott på vissa utvalda marknader genom marknadsledande aktörer som exempelvisMerckFerring och Aristo.

 
Metagenics. Probi samarbetar sedan 2006 med amerikanska Metagenics, USA:s ledande företag för kosttillskott inom professionell hälsovård. Metagenics säljer kostillskott baserat på Probis bakterie LP299V® till bland annat läkare, naprapater och homeopater.
 

Pharmavite har i över 40 år upprätthållit ett förtroende inom vården, hos konsumenter och inom  handeln genom att tillverka högkvalitativa vitaminer, mineraler och andra kosttillskott, och helt  naturliga livsmedel. Pharmavite LLC är baserat i Northridge, Kalifornien och är ett dotterbolag till Otsuka Pharmaceutical Co., Ltd. Pharmavite lanserade Probis kosttillskott baserat på Probi Digestis® i början av 2012 under varumärket Nature Made®.

 
Proton System. Probi samarbetar sedan 2008 med Proton System, ett läkemedelsbolag med försäljning på Balkan och i Centraleuropa, marknader där intresset och efterfrågan på kostillskott och andra egenvårdsprodukter ökar i snabb takt. Proton Systems fokus på högkvalitativa och unika produkter gör att Probis kostillskott baserat på LP299V® passar mycket väl in i bolagets koncept och produktportfölj. Proton System bearbetar främst läkare och apotek men bedriver även marknadsföring direkt mot konsument.  
 

Sanum Polska. Probi samarbetar sedan 2008 med Sanum Polska, ett av de ledande företagen inom naturläkemedel i Polen. Bolaget har över 3 000 läkare och apotekare i sitt nätverk vilket möjliggjort en snabb lansering av Sanprobi, ett kostillskott baserad på Probis bakterie LP299V®. Sanum Polska driver den växande polska marknaden för indikationsspecifika naturläkemedel och kosttillskott. Sanprobi har fått ett mycket bra mottagande av det polska gastroenterologi-förbundet.

 
 

USV Ltd är ett ledande indiskt läkemedelsföretag med produkter på olika marknader runt om i världen, bland annat Nordamerika och Europa. I Indien är USV Ltd marknadsledande inom diabetes, kardiologi och probiotika, men produktportföljen innehåller även näringsprodukter. USV lanserade Probis kosttillskott baserat på Probis Probi Digestis® i Indien i slutet av 2012.