Patent

Probi är ett bioteknikföretag som identifierar och genom kliniska studier dokumenterar effekterna av olika probiotiska stammar samt patenterar dessa för användning i livsmedel och kosttillskott.

Probi har ett starkt patentskydd som omfattar patent både för de enskilda probiotiska stammarna såväl som för olika användningsområden.

Detta innebär att våra stammar och användningen av dessa skyddas och att vi kan licensiera ut rättigheterna att använda stammarna till andra företag.

Probis nuvarande patentportfölj omfattar närmre 20 patentfamiljer och 200 godkända patent samt ett stort antal nya ansökningar. Områden som är patenterade inkluderar mag-tarm besvär och sjukdomar (t.ex. IBS, IBD, GI infektioner), effekter som relaterar till kroppens immunsystem (t.ex. immunmodulering, autoimmuna sjukdomar, virusinfektioner), riskfaktorer för kardiovaskulära och metabola sjukdomar (t.ex. insulinrespons, kolesterol, blodtryck, fibrinogen) samt nutrition (ökat näringsupptag), stress/återhämtning (antioxidativ kapacitet), vaginal hälsa och en rad olika unika applikationer.